Mit mondanak az ügyfelek, miben hasznos számukra a coaching?

Az International Coaching Federation (ICF) frissen megjelent kutatása többek között ezt vizsgája. A robosztus panelkutatást PricewaterhouseCoopers, International Survey Unit végezte, 30 ország és terület 30727 válaszadójának véleményét összesítve. Jelenleg ez az egyik legtöbb adatot vizsgáló, coachingra vonatkozó felmérés. E bejegyzés írásakor egyben a legfrissebb is

Az eredményekből kiderül, hogy a válaszadók 73%-a vallja, hogy van valamilyen ismerete a professzionális coachingról. Ugyanakkor a kitöltők jelentős része a mentorálás vagy tréning definícióját azonosította coachingként, ami megerősíti, hogy további tisztánlátás szükséges a coaching és egyéb támogató folyamatok egymástól való elkülönítésében.
A coaching az ügyféllel való partneri együttműködés, olyan gondolatébresztő és kreatív folyamat, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy a legtöbbet hozza ki önmagából személyes és szakmai szempontból is. Coachingban belülről építkezve, az ügyfél meglévő tudásának, erőforrásainak aktiválása van előtérben, míg egy mentor vagy tréner saját tudásának, tapasztalatainak, erőforrásainak megosztásával dolgozik.

Mit mondanak az ügyfelek, miben hasznos számukra a coaching?

Változatos célok elérése érdekében kezdtek coaching folyamatba a résztvevők, ezek közül kiemelkedik a kommunikációs készségek javítása, a munka/magánélet egyensúly igénye és az önbecsülés, önbizalom növelése.
B9K1

A válaszadók szerint coachinggal elért pozitív hatások nagymértékben összecsengenek ezekkel a célokkal. A fent említett három elérendő cél mellett a növekvő hatékonyság és javuló jóllét a coaching folyamat résztvevői között leginkább tapasztalt változás.
B9k2

92%-a volt elégedett a coaching élménnyel (inkább elégedett – nagyon elégedett) azoknak az ügyfeleknek, akik akkreditált képzésen végzett / minősített coachcsal működtek együtt.

 A válaszadók azon része, akik NEM tájékozottak a coachingról, azt jelezték, hogy akkor mérlegelnék coaching folyamatban való résztvétel lehetőségét, ha az segítheti őket üzleti eredményeikben vagy karrierjükben (43%), hozzájárulhat ahhoz, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból (45%), vagy hogy meghatározzák erősségeiket és fejlődési területeiket (44%).

Én úgy gondolom, mindezekben az igényekben komoly támogatást tud adni egy megfelelő végzettséggel rendelkező coach. Bízom benne, hogy a coaching szakma elismertsége az elért eredmények mentén tovább folytatja növekedését, így kísérve még több ügyfelet közelebb céljaik eléréséhez és egy kiegyensúlyozottabb élethez.

 
Forrás: ICF > Research > 2022 Global Consumer Awareness Study

Meghívhatom Önt egy kávéra-teára, vagy on-line beszélgetésre a témában? Várom jelentkezését!

Érdeklődöm

#coachingmindenkinek #fejlodnijo #coachingszubjektiv #annamariakelemencoach