"Jól csinálom a dolgom, nincs sem szükségem, sem időm coachra"

Persze, igen: jól végzed a munkád. Teszed a dolgod. Igyekszel jó apaként, anyaként, testvérként, gyermekként, barátként működni. Cégvezetőként, menedzserként, családfenntartóként felelősséggel tartozol magadért és másokért is.

De hadd kérdezzelek meg: vajon az energia, amit lelki egészséged fenntartásába fektetsz arányban van a rajtad lévő közvetlen és közvetett felelősséggel?

Az aktív időd hány százalékát töltöd ma, és mennyit szeretnél azzal tölteni, hogy mentálisan is rendben légy?

Az üzletben proaktív lépéseket teszel a hosszú távon sikeres működésért – ki tesz proaktív lépéseket azért, hogy te is tartósan jól légy?

Folytassam még a párhuzamok sorát? A munkádban különböző szakemberek bevonásával munkálkodsz a céljaidért, ugyanígy egy megfelelő coach szakemberrel tudsz dolgozni személyes fejlődéseden és a számodra fontos témákon.

A coachod keretet ad a közös munkátoknak, releváns szakmai tapasztalattal a tarsolyában kívülről, objektíven lát téged, és különböző intervenciós technikákkal hozzásegít ahhoz, hogy meglásd a számodra rejtett összefüggéseket, oksági viszonyokat és neked megfelelő utat találj elérendő céljaidhoz.

A coachcsal való partneri együttműködés világszerte egyre nagyobb népszerűségnek és elismertségnek örvend, és ez nem véletlen!

Adatrajongóknak, kétkedőknek mutatom az International Coaching Federation 2020-as kutatási eredményeit: 161 ország 22.000 válaszadója a nemzetközi ICF tagok számára épülő becslés alapján 71.000-re teszi a coachként, további 15.900 főre a coach szemlélettel dolgozó vezetők számát. Ezek 2019-es adatok, mára már valószínűleg még tetemesebbek ezek a számok.

Az igény, és így a coachok száma évről évre nő, szerencsére ezen belül az akkreditált képzést elvégző coachok aránya is emelkedik.

 

Meghívhatom Önt egy kávéra-teára vagy on-line beszélgetésre? Várom jelentkezését!

Érdeklődöm

 

#coachingmindenkinek #fejlodnijo #coachingszubjektiv